Participatie tot nu toe2018-10-10T13:02:10+00:00

Het participatietraject tot nu toe

Bekijk hier de stappen die we met zijn allen maken voor het Aalsmeer Waterfront project:

BEACH EVENT

Op woensdag 29 augustus werd er van 13.00 tot 17.00 uur op het Surfeiland gehouden. Tijdens deze middag hebben wij zo veel mogelijk mensen gesproken over hun ideeën. We hebben de aanwezigen verder uitleg gegeven over het gehele participatieproject van Aalsmeer Waterfront.

Men kon ook direct een formulier invullen waarin diverse vragen stonden over het project. De vragen en opmerkingen die we kregen zijn meegenomen in het geheel.

Aalsmeer Waterfront App

De Swipocratie App

Via de app Swipocratie  konden Aalsmeerders hun stem uiten. Je kreeg verschillende beelden te zien en door naar links of naar rechts te ‘swipen’ gaf je aan welke afbeelding jouw voorkeur heeft. En dat werd ontzettend vaak gedaan. Ruim 700 Aalsmeerders hebben via deze app laten weten wat ze graag met het nieuwe Aalsmeer Waterfront willen. Fijn dat er zoveel mensen mee willen denken!

Resultaten Swipocratie app

Social Media

Via Facebook en Instagram werden Aalsmeerders geïnformeerd over het nieuwe project Aalsmeer Waterfront. Er werden campagnes opgezet om ervoor te zorgen dat iedere Aalsmeerder op de hoogte was dat ze mee konden denken. In de weken voorafgaand aan de ontwerpsessie in het Raadshuis is er geprobeerd om iedereen bij dit project te betrekken. Meer dan 12.000 mensen hebben de berichten op hun social media kanalen voorbij zien komen.

Alle opmerkingen en reacties die we kregen onder onze berichten werden meegenomen om de ideeën vorm te geven.

Ontwerpsessie op het Raadshuis

Als vervolg op het Beach Event van 29 augustus zijn we samen met jullie aan de slag gegaan om plannen te maken voor het Waterfront. Op 24 september vond er een interactieve ontwerp-sessie plaats op het gemeentehuis. Het doel van de avond was om minimaal drie schetsontwerpen te maken waarin zo veel mogelijk ideeën voor het nieuwe waterfront een plek krijgen.

Op deze avond werden de resultaten gepresenteerd van de Swipocratie app waar ruim 700 Aalsmeerders hun stem hebben laten horen. De resultaten kun je op deze website vinden.